Kerstmenu

Voorgerecht
- Tapas oan 'e Boarn, proeverij van Fryske tapas.
Soep
- Cappuccino van kreeft, met waddengarnalen en kervel
Tussengerecht
- Zeebaarsfilet, met parelgroente en saffraansaus*   
Hoofdgerecht
- Gebakken eendenborst, met saus van cumquats en atjar van rode kool
of
- Gemarineerde gegrilde varkensfilet, met saus van bospaddenstoelen
of
- Ravioli, gevuld met spinazie en ricotta, geserveerd met gegrilde groenten
Dessert
- Fryske kryst; selectie van huisgemaakte nagerechtjes


 Menuprijs:
3 gangen: 37,50 ( voor, hoofd, na)
4 gangen: 42,50 ( voor, soep, hoofd, na)
5 gangen 47,50 ( hele menu)
(*Zeebaars kan ook als hoofdgerecht).

Kindermenukaart aanwezig
Beide dagen open vanaf 17.00 uur
Het Goerres team wenst u fijne dagen!
Reserveren: bel 0566651312 of mail naar info@goerres.nl

kerstmenu akkrum
kerstmenu akkrum
kerstmenu akkrum
kerstmenu akkrum
kerstmenu akkrum

Dinerkaart

Foargesetsjes    

Carpaccio mei stokâlde tsiis                          10.50
Carpaccio van Black Angus rund, met stokoude kaas van de Fryske, pijnboompitjes, mosterdmayonaise en mesclunsla

Tapas oan ‘e Boarn                                           13.50
Selectie van kleine warme en koude huisgemaakte hapjes

Geiteslaatsje                                                       8.50
Salade met een warm geitenkaasje van De Molkerei met jam van cherrytomaatjes

Wadgrenaten                                                      13.50

Verse garnaaltjes uit de Waddenzee, geserveerd op verrassende wijze met een saus van Frysk Hynder Whiskey

Rikke ein                                                              9.50
Gerookte eendenborstfilet, salade met bietjes en mangochutney

Berltsumer speksop                                          5.50

Echte Friese uiensoep, afgemaakt met een crouton van Bleu de Wolvega kaas

Sop fan de dei                                                    5.50
Soep van de dag

Bôleplanke                                                          7.50
Royale broodplank, met kruidenboter, pesto en tapenade

kerstmenu akkrum

Haadgerjochten

Fleis 

Surf en turf oan ‘e Boarn                          21.50

Gebakken biefstukjes, met gamba’s en een groente ratatouille  

Grutte Pier                                                  18.50

Klassieke Wienerschnitzel, met garnituur van spekjes, ui en champignons  

Wyldstoof                                                    19.50

Stoofpotje van lokaal wild als ree en haas, met Akkrumer kruidkoek en chocolade 

Wâldpyk                                                       18.50

In wijn en room gestoofde kip, met knoflook, ui en knolselderij, met rijst


Fisk

Kabeljou                                                       19.50

Krokant gebakken kabeljauwfilet, met een saus van saffraan en wijn

Iel fan Ale                                                     25.00

Mooie portie wilde paling uit de Friese meren, gebakken in roomboter met rémouladesaus óf gestoofd in boter en wijn
Fangst fan ‘e dei                                         18.50

De vis van de dag 

Fegetarysk

Daaikessentsjes                                          17.50

Verse ravioli, gevuld met wilde spinazie, saus van paddenstoelen en Tynjethaler 
Wâldflapke                                                    17.50

Wrap, gevuld met een curry van groenten, quorn, woudboontjes en Riperkritekaas



kerstmenu akkrum

Neigesetsjes


Akkrumer iis                                       8.50

Luchtige parfait van Tiramisu, met amarettosaus en slagroom

Blanke juffer                                        7.50

Dame blanche, vanille-roomijs met warme chocoladesaus en gebrande amandelen

Frans syn taartsje                               7.50

Warm suikerbroodtaartje, met vanille-roomijs, crumble van witte chocolade

Fryske Tsiis                                         8.50

Kaasplankje met streekkazen, roggebrood, noten en chutney

Boereiis 2.0                                           7.50

Dessert van boereiis, boerenjongens, advocaat en slagroom

kerstmenu akkrum